Страницы

понедельник, 29 декабря 2014 г.

BOB. VI. SABZAVOTLARDAN TAOMLAR TAYYORLASH TEXNOLOGIYASI.

BOB. VI. SABZAVOTLARDAN TAOMLAR TAYYORLASH TEXNOLOGIYASI.

6.1. LOVIYA VA KARTOSHKADAN TAOMLAR TAYYORLASH.

1. Loviya oshi. Go‘shtni mayda qilib, piyozni parrak-parrak qilib, sabzini esa ko‘bik shaklida to‘g‘raladi. Barcha masalliqni dog‘langan yog‘da pomidor yoki-tomat qo‘shib qovuriladi. So‘ngra qozonga suv qo‘yiladi, suv qaynab chiqqach tozalab, yuvib qo‘yilgan lo­viyani solib 45-55 minut pishiriladi. Loviya pishishiga yaqin ozroq guruch qo‘shsa ham bo‘ladi. Taom tayyor bo‘lishi oldidan tuz solinadi. Keyin qozonni olovdan olinadi, tuvori yopilgan holda bir oz «dam yegach», kosalarga qo‘yib, betiga ukrop, rayhon yoki kashnich hamda murch syepib das­turxonga tortiladi.
Kerakli masalliqlar: 300 g ro‘sht, 100 g yog‘, 2 bosh piyoz, 2 dona sabzi, 1 sta­kan loviya, 0,5 stakan guruch, 2-3 do­na pomidor yoki 1-2 oshqovoq to­mat, yarim bog‘ ukrop, rayhon yoki kashnich, ta'bga ko‘ra tuz va ziravorlar kerak bo‘ladi.
Kartoshka kotlet. Kartoshkani archib, qirg`ichdan (katta tarafida) chiqariladi va tuhum, ziravorlarni qo`shib aralashtiriladi. So`ng katta qoshiqda qoshiqlab tova (skovoroda)ga solib pishiriladi. Huddi quymoq kabi. Ikki tarafi qizartirib pishiriladi.
Kerakli masalliqlar: 10 ta kichik kotletchalar uchun. 2-3 ta kartoshka (katta-kichikligiga qarab) 2-3 ta tuhum. Qo`ziqorin (ta`bga qarab) Ozgina yog` kerak bo`ladi. Ziravorlar.

Mustahkamlash uchun savollar.

            1. Loviya oshi qanday tayyorlanadi?
            2. Kartoshka katleti tayyorlash uchun qanday masalliqlar

              kerak bo‘ladi? 

Комментариев нет:

Отправить комментарий