BOB. VI. SABZAVOTLARDAN
TAOMLAR TAYYORLASH TEXNOLOGIYASI.
6.1. LOVIYA VA KARTOSHKADAN TAOMLAR TAYYORLASH.

Kerakli masalliqlar: 300 g ro‘sht, 100 g yog‘, 2
bosh piyoz, 2 dona sabzi, 1 stakan loviya, 0,5 stakan guruch, 2-3 dona
pomidor yoki 1-2 oshqovoq tomat, yarim bog‘ ukrop, rayhon yoki kashnich,
ta'bga ko‘ra tuz va ziravorlar kerak bo‘ladi.
Kartoshka kotlet. Kartoshkani archib,
qirg`ichdan (katta tarafida) chiqariladi va tuhum, ziravorlarni qo`shib
aralashtiriladi. So`ng katta qoshiqda qoshiqlab tova (skovoroda)ga solib
pishiriladi. Huddi quymoq kabi. Ikki tarafi qizartirib pishiriladi.
Kerakli masalliqlar: 10 ta kichik kotletchalar
uchun. 2-3
ta kartoshka (katta-kichikligiga qarab) 2-3 ta tuhum. Qo`ziqorin (ta`bga qarab)
Ozgina yog` kerak bo`ladi. Ziravorlar.
Mustahkamlash uchun savollar.
1. Loviya oshi qanday tayyorlanadi?
2. Kartoshka katleti tayyorlash
uchun qanday masalliqlar
kerak bo‘ladi?
Комментариев нет:
Отправить комментарий